Chorvatsko – den 8

Závěrečný ranní nástup, nasnídat se, dobalit se a hurá do autobusu na cestu zpět do Česka.

Ranní nástup posledního dne je vždy ten vůbec nejméně příjemný, jelikož se většinou z Chorvatska vracet domů nikomu nechce. A co si budeme vykládat, letos tomu nebylo jinak.

Nejdříve jsme všem poděkovali za hladký průběh kurzu a později jsme předali diplomy za nejlépe a nejhůře uklizené pokoje v rámci celého týdne. Této soutěži jsme dali poměrně trefný název – Žumpa týdne. Vyhlášeni byli ti, kteří měli krásně naklizeno a i ti, kteří naopak neuklízeli téměř vůbec. Celý týden se nám před žáky dařilo náš učitelský pokoj ukrývat, bohužel všímavá děvčata odhalila, že zmiňovanou soutěž jsme možná měli vyhrát spíše my, a proto nám taktéž vystavila diplomy. 😂

Během cesty nám všichni zúčastnění napsali zpětnou vazbu, která se nám opravdu četla velmi hezky a všechny učitele nás tato slova od našich žáků moc potěšila 🩵.

Během ranního nástupu pan učitel Kotrla nádherně shrnul celý týden a poděkoval všem našim skvělým žákům za to, jací byli. Další kolegové se se slovy chvály přidali a já neměl co víc dodat, jelikož bych se opakoval. Každopádně bych rád napsal můj pohled na celý kurz.

Sportovně-turistický kurz jsem absolvoval několikrát jako student, několikrát jako učitel, avšak ani jednou se základní školou. A já nemohu nic víc, než před našimi žáky smeknout klobouk. Potkáváme velmi často školní kurzy, kde žáci ostatních škol stěží pozdraví, poděkují, poprosí. Nejen že tahle 3 P naši žáci zvládají s bravurou, ale hlavně pomáhají jeden druhému, pomáhají i lidem okolo, jsou aktivní, akční, vtipní a zábavní. A z jejich energie během celého týdne jsme čerpali i my, učitelé. Na začátku týdne se s námi ubytovala i postarší paní, která nám hned v úvodu naznačila, že má již teď zkaženou celou dovolenou, neboť je ubytovaná s dětmi. Po týdnu stráveném s dětmi z naší školy nám při odjezdu řekla, že doufá v to, že se za rok potkáme znovu, protože takové děti ještě nezažila. A já s paní mohu jenom souhlasit.

Ode mě snad už jen jedno velké DĚKUJI za to, jací jste. 🩵

  •  za pedagogický sbor – Ondřej Petráš

#zškloboukyubrna #zškloboukyvchorvatsku #croatia #chorvatsko2024