Florbalové turnaje

Dny 10. 6. – 12. 6. se nesly na naší škole v duchu florbalu. Florbalový klub Aligators uspořádal pro okolní školy tři florbalové turnaje. V pondělí se proti sobě utkaly žáci 3. až 5. ročníků, o den později soupeřili žáci 6. a 7. tříd a středa patřila těm nejstarším, tedy osmákům a deváťákům.

Turnaj se odehrával formou skupinových fází a následného play-off. V každém týmu mohli být na palubovce pouze tři hráči a brankář, proto zápasy měly velké tempo a dynamiku. Nebyla nouze o krásné individuální i týmové akce a hlavně o skvělou kulisu, kterou tvořili nejen žáci ostatních tříd, ale v mnohých případech i pedagogové či rodiče, kteří se došli na své ratolesti podívat.  A jak to všechno dopadlo? To podle nás není vůbec podstatné. Nejdůležitější bylo vidět žáky sportovat a užívat si radost ze vstřelených gólů a týmových úspěchů.

Všem organizátorům bychom chtěli z celého srdce poděkovat, jelikož uspořádat tak velkou akci není žádný med. Již teď vyhlížíme příští ročník a věříme, že bude minimálně stejně tak úspěšný a hojně obsazený jako ten letošní.

Bc. Ondřej Petráš