Chorvatsko – den 3

Mračna, šero a vlhkost. Zhruba do takového počasí jsme se náš třetí den probudili. Předpověď počasí byla nemilosrdná – dopoledne déšť 🌧️, odpoledne sluníčko ☀️.

Proto jsme v dopoledních hodinách zvolili program na pláži, která se nachází nedaleko našich apartmánů, abychom v případě deště mohli rychle do sucha. Někteří i přes nižší teplotu a mračna šli do vody, většina z nás si “pinkala” s volejbalovým míčem. 🏐

Během dopoledne jsme stihli zachránit nezajištěný člun nebo sundat třikrát zaseklý míč v korunách stromů za tónů ikonické znělky z Pata a Mata.

Po obědě jsme se vydali směr Makarská. Cesta byla sice dlouhá a náročná, ale myslím, že stála za to. Skaliska, promenády, pláže, restaurace, obchůdky, ale i les či silnice. Na to vše jsme po cestě narazili.

Z celého dne, kdy hrozily srážky, nás déšť 🌧️ zastihl v nejlepší možnou dobu – když jsme byli pod střechou. Během dvaceti minut bylo po preháňce a někteří z nás se mohli vydat do zábavného vodního parku plného překážek a nafukovacích prolézaček.

Za sluníčka jsme se vydali zpátky do Promajny, kde jsme dali namoženým svalům potřebnou regeneraci v moři během západu slunce. ☀️

Zítra nás čeká výlet lodí na nedaleký ostrov Brač a myslím, že je na co se těšit! 🤩